Translate

tirsdag 31. juli 2012

Den som sover synder ikke

Når man har katter lærer man fort at man ikke bør legge fra seg strikketøy ubevoktet. Garnnøster er nemlig det beste leketøyet en katt kan ønske seg, og en ting er nøster som ikke er i bruk. Det er litt mer trasig når man har startet opp en prosjekt og kommer hjem til et halvt opprekket erme som var nesten ferdig når man dro hjemmefra. Så etter omkring 14 år med katter i mitt liv; jeg har egentlig lært å legge det jeg holder på med til enhver tid i vesker som kan lukkes igjen, poser som legges vekk osv.
Men man glemmer seg bort noen ganger. Spesielt når man "bare" skulle forlate strikketøyet et øyeblikk. Kanskje røre i maten som putrer ute på kjøkkenet. Eller fylle på kaffekoppen. Sånne småting hvor du skal rett tilbake og forsette.
Her er bilder av hva som kan skje på minutter, når en katt har bestemt seg for at der og akkurat der skal han sove ettermiddagsluren sin:)

Her har Trigger bestemt seg for å begynne med å bruke strikketøyet som hodepute.
 En times tid senere har vi beveget oss noe vannrett bortover slik at den sokken av sokkeparet som er ferdigstrikket har blitt en koseklut.


Og her, et par timer senere, har Trigger valgt å likegodt snu seg helt rundt, slik at hodepute nå er det garnnøste som ikke er i bruk.
Etter rundt tre timer var han fornøyd med dagens lille catnap. Han spiste litt og beveget seg deretter til utgangsdøre, uthvilt og klar for nye eventyr. Og matmor kunne begynne med å fjerne hvite hår fra sokkene hun holdt på med mens hun tenkte at det er bra at den som skal få de i julegave ikke er allergisk mot katt:)

4 kommentarer:

 1. Så moro å finne flere bloggere fra Sarpsborg:-)
  Rimelig nyinnflytta, så en bruke litt tid på å gjøre seg kjent.
  Katta er morsomme dyr.
  Ønsker deg en fin ettermiddag.
  Klem mari Johanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Velkommen til Sarpsborg!
   Tror du kommer til å trives her. Byen er akkurat stor nok til at alle "kjenner" ikke alle, men liten nok til at man kjenner alltid noen (hvis du skjønner hva jeg mener). Og med nærhet til både Sverige og Oslo innen rimmelig kjøretid så bor man egentlig i passe avstand til alt:)
   Skulle det være noe du ikke finner, så rop ut så skal jeg prøve å hjelpe:)
   Klem fra kattene og Camilla

   Slett
 2. Herlige bilder av Trigger Camilla! Deilig med en catnap på varm god ull kan du skjønne - Tarzan og Pus er også veldige raske til å overta strikkingen om strikketøyet blir lagt igjen i sofaen!

  Klem fra Heidi

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det virker som det er noe magisk med garn, spesielt ull:) Bomull får som regel være helt i fred, mens ull er nesten som catnip:)

   Slett

Jeg blir alltid glad for hyggelige kommentarer:)